گرانی لبنیات چه بلایی سر سلامت مردم می‌آورد؟

مصرف محصولات لبنی به خصوص شیر و ماست، به عنوان مهم‌ترین ماده غذایی مورد نیاز بدن، از اهمیت بالایی در ارتقاء سلامت مردم برخودار است که حذف لبنیات از برنامه غذایی روزانه، تبعات ناگواری به دنبال دارد. شاید یکی از راه‌های کنترل بیماری های غیرواگیر، استفاده از مواد غذایی سالم است که حاوی انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌های مورد نیاز بدن هستند. در این بین، خوردن روزانه یک لیوان شیر و همچنین سایر مواد لبنی، می‌تواند قوای جسمانی فرد را در مقابله با انواع بیماری‌ها، تا حدود زیادی مقاوم سازد.

بدن انسان همیشه حالت دوگانه‌ای درباره استخوان‌ها دارد، و در واقع همزمان با تجزیه استخوان‌ها، استخوان‌سازی می‌کند. تا سن ۳۰ سالگی، استخوان‌سازی خیلی سریع‌تر از تجزیه استخوان‌ها پیش می‌رود، اما بعد از ۳۰ سالگی، این روند معکوس می‌شود، و تجزیه استخوان‌ها بر استخوان‌سازی غلبه می‌کند. بهترین راه برای تقویت اسکلت بدن، استفاده از کلسیم است و لبنیات یکی از بهترین منابع کلسیمی به شمار می‌روند، چون بدن انسان کلسیم را از طریق مصرف لبنیات بهتر از روش‌های دیگر جذب می‌کند. به همین خاطر وقتی که استفاده از محصولات لبنی را حذف می‌کنید، باید بدانید که بدن‌تان را در وضعیت ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌دهید و حتی احتمال شکستگی‌های استخوانی را افزایش می‌دهید.

طبق نتایج یک مطالعه جدید مصرف بیش از دو وعده ماست در هفته ریسک ابتلا به بیماری قلبی یا سکته را کاهش می‌دهد.

کارشناسان تغذیه عنوان می کنند ماست که از طریق تخمیر باکتریایی شیر تولید می‌شود، می‌تواند منبع مواد مغذی مهمی نظیر پروتئین باشد.

نتایج تحقیقات نشان داده است که صرف بلندمدت ماست ریسک مشکلات قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد که ناشی از تاثیرات سودمند محصولات لبنی تخمیر شده است.

یافته‌ها حاکی از آن است افرادی که به طور مرتب پنیر مصرف می‌کنند بیش از ۱۸ درصد کمتر احتمال دارد دچار بیماری‌های قلبی-عروقی شوند همچنین احتمال ابتلا به سکته مغزی در آنان نسبت به افرادی که میزان کمی پنیر مصرف می‌کنند ۱۰ درصد کمتر است.

مصرف شیر و لبنیات تا حدود زیادی در پیشگیری از عارضه پوکی استخوان موثر است، بر اساس نتایج مشاهدات علمی و تحقیقات دانشگاهی تجزیه و تحلیل آماری نشان می‌دهد که حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پوکی استخوان کمتر از یک لیوان شیر یا ماست در هفته مصرف می‌کردند و بیشترین مصرف شیر و لبنیات در گروهی که وضعیت استخوانی نرمال دارند می‌گنجد.

پژوهشگران معتقدند مصرف شیر و لبنیات ارتباط معنی داری با وضعیت تراکم استخوانی به ویژه در بانوان بعد از سن ۵۰ سالگی داشته است، به‌طوریکه کمترین مصرف منظم شیر و لبنیات در گروه مبتلا به پوکی استخوان و بیشترین مصرف منظم شیر و لبنیات در گروه نرمال مشاهده شده است.

منبع: همشهری آنلاین

شش عادت شکم بزرگ کُن!

وقتی ناراحتید، عصبانی هستید و یا هیجان‌زده و شاد هستید سراغ غذا می‌روید؟ هیجانی خوردن شاید احساس بهتری به شما بدهد اما چربی شکمتان را زیاد می‌کند.

به گزارش تبیان، هر کاری می‌کنید نمی‌توانید دور شکمتان را کم کنید؛ انواع ورزش‌ها و رژیم‌ها را امتحان کرده‌اید اما شکمتان همان اندازه‌ای است که بود. گاهی عاداتی که داریم، دلیل بزرگ شدن شکم هستند که در این مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

وقتی تشنه هستید نوشابه می‌نوشید
هیچ روزی را نمی‌توانید بدون نوشابه‌های گازدار طی کنید؟ این عادت شما می‌تواند دور کمرتان را زیاد کند. بیشتر نوشیدنی‌های گازدار مقدار زیادی قند دارند و اشتهایتان را به غذا زیاد می‌کنند و در نهایت می‌بینید بیشتر از آنچه باید می‌خوردید خورده‌اید.
نوشیدنی سالم‌تری انتخاب کنید و هر وقت تشنه هستید آب بنوشید.

بدن ما وقتی که در خواب هستیم مقداری چربی می‌سوزاند. دیروقت شام خوردن، در پروسه‌ی چربی سوزی بدن اختلال ایجاد می‌کند و باعث می‌شود بدن به سختی بتواند این کار را انجام دهد

بشقاب بزرگ غذایتان را پُر می‌کنید
خوردن غذا در بشقاب بزرگ یکی از دلایل بزرگ بودن شکمتان است. وقتی بشقابتان را پُر می‌کنید احتمالاً بیش از نیاز بدنتان غذا می‌خورید و در نتیجه چربی در اطراف شکمتان انباشته می‌شود.
بشقاب کوچک‌تری را انتخاب کنید تا میزان غذایی که می‌خورید را کنترل کنید.

دیر وقت شام می‌خورید
بدن ما وقتی که در خواب هستیم مقداری چربی می‌سوزاند. دیروقت شام خوردن، در پروسه‌ی چربی سوزی بدن اختلال ایجاد می‌کند و باعث می‌شود بدن به سختی بتواند این کار را انجام دهد. ضمناً یک معده‌ی پُر در آخر شب می‌تواند منجر به ریفلاکس اسید معده به مری شده و بدهضمی ایجاد کند.
شب‌ها زودتر شام بخورید و شامتان سبُک باشد.

صبحانه نمی‌خورید
صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی است که وقتی از آن اجتناب می‌کنید، مجبور می‌شوید ساعات بعدی پرخوری کنید. در نتیجه به ناچار چربی‌ها در میان‌تنه‌تان انباشته می‌شوند.
عادت کنید حتماً صبحانه بخورید. یک وعده صبحانه‌ی سالم و انرژی‌بخش چیزی است که نباید آن را نادیده بگیرید.

هیجانی غذا می‌خورید
وقتی ناراحتید، عصبانی هستید و یا هیجان‌زده و شاد هستید سراغ غذا می‌روید؟ هیجانی خوردن شاید احساس بهتری به شما بدهد اما چربی شکمتان را زیاد می‌کند.
راه بهتری برای تسکین استرس و فرو نشاندن خشمتان پیدا کنید، می‌توانید یک لیوان آب بنوشید، با یک دوست درد دل کنید یا ریلکس کنید و به پیاده‌روی بروید.

تا دیروقت بیدار می‌مانید
کمبود خواب نیز می‌تواند علت افزایش وزنتان باشد. یکی از دلایل کمبود خواب، شب‌ها تا دیروقت بیدار ماندن است. کمبود خواب، هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود هوس کنید تا غذاهای شیرین میل کنید.
هفت تا نُه ساعت خواب، یک خواب خوب و باکیفیت شبانه محسوب می‌شود.

خواب کمتر از ۷ ساعت دی‌ان‌ای را تخریب کرده و موجب سرطان می‌شود

محققان می‌گویند کمبود خواب موجب تخریب دائم دی‌ان‌ای شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.
به گزارش خبرآنلاین، مطالعه محققان دانشگاه هنگ‌کنگ روی ۴۹ پزشک در دو بیمارستان که ۲۴ نفرشان شیفت شبی بودند این موضوع را تائید کرد که محرومیت از خواب می‌تواند موجب کاهش توانایی دی‌ان‌ای برای خودسازی شود که احتمالا منجر به بیماری‌های ژنتیک می‌شود.

این اولین مطالعه از این دست برای بررسی محرومیت از خواب روی ژن افراد بزرگ‌سال است که در هنگ‌کنگ انجام شده است.

تحقیق روی پزشکان انجام شد که به دلیل کار شبانه، الگوی خوابشان تغییر می‌کند.البته هنوز معلوم نیست چرا وقتی خواب کم می‌شود به دی‌ان‌ای آسیب می زند.

مقدار توصیه شده خواب در شبانه روز ۷ ساعت است که معمولا بزرگ‌سالان یکی دوساعت از آن را از دست می‌دهند.

یافته این محققان در مجله Anaesthesia منتشر شده که نشان می دهد پزشکان شیفت شب ۳۰ درصد بیشتر از سایر دکترها دچار تخریب دی ان ای می شوند و حتی خودسازی دی ان ای در این افراد به دلیل کمبود دائم خواب، کمتر انجام می شود.

اگر می خواهید با شنا لاغر شوید این نکات تغذیه ای را بدانید

افرادی که در دوره‌های آموزشی شنا شرکت می‌کنند، لازم است که شب قبل از تمرین با استفاده از قندهای پیچیده، بارگیری گلیکوژن داشته باشند.

به گزارش زندگی آنلاین، از کودکی به خاطر داریم که هربار قصد شنا یا حتی آب‌تنی داشتیم، بزرگ‌ترها توصیه می‌کردند قبل از آن غذای سنگین مصرف نکرده و اصطلاحا پرخوری نکنیم. ما هم هیچ‌وقت نپرسیدیم غذای سنگین یعنی چه غذاهایی یا اگر این غذاها را قبل از شنا مصرف کنیم چه اتفاقی ممکن است پیش آید؟

به نظر می‌آید وقت آن رسیده که اطلاعات خود را کامل کنید و بدانید قبل از انجام ورزش شنا چه غذاهایی باید بخورید یا چه چیزهایی را نباید مصرف کنید. با این وجود برای اینکه بدانید قبل و بعد از ورزش شنا چه نکات تغذیه‌ای را باید رعایت کنید، سراغ دکتر احمد باقری مقدم، متخصص طب ورزشی رفته ایم تا همه چیز را از زبان این متخصص بشنوید.

مصرف مواد غذایی را زمانبندی کنید

در دوره ورزش و تمرینات ورزشی غذاهایی که بیشتر باید مصرف شوند، کربوهیدرات‌ها هستند. کربوهیدرات‌ها یا همان قندها براساس سرعت جذب و ماندگاری در بدن به دو نوع ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند. انواع ساده قندها سریع‌تر جذب شده و طی زمان کوتاه‌تری سوخت می‌شود. قندهای پیچیده کندتر جذب می‌شود و مدت زمان بیشتری در بدن باقی می‌ماند. براساس همین اطلاعات، ورزشکاران باید مصرف مواد غذایی خود را به‌طور صحیح زمانبندی کنند.

به قند نیاز دارید یا چربی؟

درکل ورزشکاران براساس ماهیت رشته و فعالیت خود به دو گروه اصلی مواد غذایی یعنی چربی‌ها و گلیکوژن‌ها (قندها) به عنوان منبع تغذیه‌ای نیاز دارند. ورزش‌هایی که ماهیت هوازی دارد، بیشتر نیازمند منابع تغذیه‌ای چربی هستند چون برای سوزاندن چربی‌ها به زمان بیشتری نیاز است. در ورزش‌هایی که ماهیت سرعتی و قدرتی دارند از گلیکوژن به عنوان منبع تغذیه‌ای استفاده می‌شود زیرا سریع‌تر جذب شده و مصرف می‌شوند. شنا ورزشی است که ماهیت ترکیبی دارد یعنی هم هوازی است و هم سرعتی-قدرتی. بنابراین در این ورزش هم به چربی‌ها و هم به کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع تغذیه نیاز است.

اگه می‌خواهی شنا لاغرت کنه…

ورزش شنا ترکیبی از فعالیت‌های هوازی و سرعتی- قدرتی است. شنا زمانی می‌تواند در کاهش وزن تاثیر مثبت داشته باشد که از حرکات هوازی استفاده شود. در فعالیت‌های هوازی از چربی‌ها به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌شود بنابراین این فعالیت‌ها می‌تواند سبب کاهش وزن شود. کسی که قصد دارد از شنا برای کاهش وزن بهره بگیرد، لازم است حرکات تکرارشونده با شدت متوسط را طی مدت طولانی انجام دهد. این کار همراه با کنترل میزان کالری مصرفی می‌تواند در لاغری افراد تاثیر داشته باشد. همان‌طور که گفتیم بیشترین میزان جذب قندها دوساعت اول بعد از ورزش است. بنابراین کسانی که از شنا توقع لاغر شدن دارند و این ورزش را به منظور لاغری انجام می‌دهند دو ساعت بعد از شنا نباید مواد قندی استفاده کنند تا کاهش وزن صورت گیرد. این را به یاد داشته باشید که همه ورزش‌ها به دلیل مصرف کالری (هرقدر هم که این کالری مصرفی کم باشد) در لاغر شدن موثر هستند به این شرط که میزان کالری دریافتی بدن توسط شخص کنترل شود.

اگه به کلاس شنا می‌ری…

افرادی که در دوره‌های آموزشی شنا شرکت می‌کنند، لازم است که شب قبل از تمرین با استفاده از قندهای پیچیده، بارگیری گلیکوژن داشته باشند. به این معنی که شب قبل از تمرین منبع گلیکوژن عضلات خود را پر کنند. استفاده از قندهای پیچیده به این دلیل است که زمان بیشتری برای سوخت این مواد لازم است. برای این منظور می‌توان از غذاهایی مثل ماکارونی، برنج، نان، سیب زمینی و. . . استفاده کرد. همچنین یک ساعت قبل از تمرین شنا لازم است از قندهای ساده و مواد غذایی شیرین مثل موز، خرما، شیرکاکائو و. . . استفاده شود. به‌طور کلی می‌توان گفت برای کسی که ۶۰ کیلوگرم وزن دارد، مصرف یک عدد موز، یا یک لیوان شیرکاکائو یا سه عدد خرما مناسب است. مسلما میزان مصرف تمام این مواد غذایی متناسب با وزن فرد و شدت فعالیت او متفاوت خواهد بود. حین شنا ذخیره قندی که فرد از شب قبل و یک ساعت قبل از تمرین ذخیره کرده، سوزانده می‌شود اما شاید برخی افراد حین فعالیت طولانی هم نیاز داشته باشند از برخی مواد غذایی ساده استفاده کنند.

آفتاب می‌گیری حواست باشه

کسانی که در فصول گرم سال برای آفتاب گرفتن به استخرهای روباز می‌روند باید این را به خاطر داشته باشند که این کار در بهترین حالت باز هم ممکن است آسیب‌هایی را به دنبال داشته باشد. اگر از همه عوارض ناشی از آفتاب گرفتن بگذریم، مهم‌ترین مساله‌ای که وجود دارد، تبخیر زیاد آب از سطح بدن است. تبخیر آب از سطح پوست باعث از بین رفتن طراوت و موجب چروکیدگی آن خواهد شد. توصیه می‌کنیم تا حد امکان از آفتاب گرفتن پرهیز شود. اگر هم کسی می‌خواهد آفتاب بگیرد، لازم است مدت کوتاهی (حداکثر نیم ساعت) در معرض آفتاب باشد. مهم‌ترین نکته هم آنکه حتما از آب کافی برای جبران کمبود آب استفاده شود. به علاوه مصرف برخی میوه‌ها مثل هندوانه و لیموترش نیز مفید است.

قهرمانان بدانند

کسانی که به صورت حرفه‌ای شنا را دنبال کرده و قصد دارند در مسابقات شرکت کنند، حتما توسط متخصص تیم بررسی و توصیه‌های لازم را دریافت می‌کنند. باید بین میزان کالری دریافتی و مصرفی تعادل برقرار شود. افرادی که قصد دارند در مسابقات شرکت کنند حتما باید دو ساعت بعد از تمرین، منابع قندی مورد نیاز بدن خود را تامین کنند. تامین آب مورد نیاز بدن نیز در شناگران حرفه‌ای بسیار مهم است. همچنین ممکن است براساس تشخیص پزشک برخی مکمل‌های مجاز غذایی که دارای مجوزهای بهداشتی و استاندارد هستند، تجویز شود. به علاوه گاهی نوشابه‌های ورزشی که استاندارد و دارای مجوز است نیز توصیه می‌شود.

بالاترین میزان جذب چه زمانی است؟

دو ساعت اول پس از ورزش بهترین زمان برای پرکردن منبع گلیکوژن و قند عضلات است. کسانی که ورزش حرفه‌ای انجام می‌دهند، لازم است در دو ساعت پس از شنا منبع قند عضلات خود را تامین کنند. لازم است ورزشکاران حرفه‌ای منابع پروتئین مثل حبوبات، گوشت و رژیم‌های تغذیه‌ای آماده مخصوص ورزشکاران استفاده کنند.

چرا بعد از ورزش بدنت درد می‌گیره؟

اگر میزان گلیکوژن ذخیره عضلات بدن کم باشد و فرد ورزش کند، درد عضلانی را خواهد داشت. درحقیقت افرادی که شکایت دارند و بعد از ورزش دچار دردهای عضلانی شده‌اند، به این دلیل است که دخیره قند عضلات بدن این افراد کافی نیست. بنابراین کسانی که قصد دارند ورزش شنا را انجام دهند لازم است منبع قندهای عضلانی خود را تامین کنند تا از این دردها در امان باشند.

ممنوعیت‌های تغذیه‌ای شنا

کسانی که قصد دارند شنا کنند چه به صورت حرفه‌ای یا آماتور، حتما باید بدانند که قبل از تمرین نباید از غذاهای چرب، نفاخ و حجیم استفاده کنند. استفاده از این نوع غذاها قبل از شنا ممکن است سبب اختلالات گوارشی و نفخ شود. به دنبال این اختلالات هم مشکلات دیگری بروز خواهد کرد. برخی غذاهای ممنوع شامل فست فودهای چرب، غذاهای نفاخ و سنگین مثل حبوبات، آبگوشت و دیگر غذاهای سنگین و حجیم است. به علاوه خوردن برخی میوه مثل انگور هم قبل تمرینات شنا ممنوع است.

شناگران از آب غافل نشوند

مصرف آب هم یکی از توصیه‌های متخصصان برای کسانی است که ورزش شنا را انجام می‌دهند. مسلما به دلیل فعالیت میزان آب بدن کاهش یافته و لازم است منابع آب بدن تامین شود. یکساعت قبل از شنا لازم است یک لیوان آب بنوشید. به علاوه در فواصل زمانی دیگر و حین شنا هم باید آب نوشید. مسلما شنا در استخرهای سر بسته سبب تبخیر کمتر و شنا در استخرهای روباز به دلیل تابش آفتاب تبخیر آب بیشتری از بدن انجام می‌شود.

بدنت چقدر آب از دست داده؟

روشی که می‌توان میزان آب از دست رفته بدن در ورزش شنا را تشخیص داد، این است که ورزشکار قبل و بعد از شنا خود را وزن کند. هر قدر که وزن فرد کم شده باشد، در حقیقت از دست دادن آب بدن است. برای هر یک کیلوگرم کاهش وزن بعد از تمرینات باید یک و نیم برابر آب مصرف شود. به عنوان مثال در ازای هر یک کیلوگرم کاهش وزن پس از ورزش، باید یک و نیم لیتر آب مصرف کرد.

سرطان‌های مربوط به چاقی کدامند؟

بر اساس این تحقیق افزایش شدید چاقی در چهل سال گذشته ممکن است علت افزایش میزان ابتلا به سرطان در نسل جوان باشد. این گزارش هشدار می‌دهد که این مشکل ممکن است پیشرفت‌های اخیر در درمان سرطان را متوقف کند.

در این تحقیق که نتیجه آن در هفته‌نامه پزشکی “سلامت عمومی لانست” منتشر شده، پژوهشگران در آمریکا موارد ابتلا به سرطان بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ میلادی را بررسی کرده‌اند. در دهه‌های اخیر، شواهد رو به افزایشی به دست آمده که چند نوع مشخص از سرطان می‌تواند با چاقی مفرط ارتباط داشته باشد.

“خطرات اضافه وزن”
پژوهشگران دریافتند که میزان شش نوع از ۱۲ نوع سرطانی که با چاقی ارتباط دارند (سرطان‌های روده بزرگ مثل کولون و رکتوم، سرطان رحم، کیسه صفرا، مولی‎پل میلوما؛ از انواع سرطان خون) همه افزایش داشته است، به ویژه در افراد زیر ۵۰ سال.

همچنین آن‌ها دریافتند که موارد ابتلا در نسل جوان یعنی بین ۲۵ تا ۴۹ سال و به طور خاص در جوانانی که در دهه بیست و سی زندگی خود هستند، به شدت افزایش یافته است.

برای مثال میزان خطر ابتلا به سرطان‌های روده بزرگ، رحم و کیسه‌صفرا برای نسل هزاره، یعنی متولدین اوایل ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ میلادی، دو برابر افراد ۵۰ تا ۷۰ ساله در همان سن است.

بر اساس این تحقیق ابتلا به برخی از این نوع سرطان‌ها در افراد بالای ۵۰ سال هم افزایش داشته، اما نه به این شدت که در میان جوان‌تر‌ها دیده شده است.

پژوهشگران می‌گویند که در چند دهه اخیر، به دلیل افزایش پرشتاب چاقی در میان جوانان، “در سراسر جهان نسل جوان‌تر بیش از گذشته و زودتر با خطرات اضافه وزن رو به رو می‌شود. ”

دکتر احمدین جمال، از انجمن سرطان آمریکا می‌گوید: “یافته‌های ما یک تغییر تازه را نشان می‌دهد که می‌تواند هشداری باشد درباره افزایش میزان سرطان‌های مرتبط با چاقی در افراد مسن‌تر. ”

“ابتلا به سرطان در افراد مسن بیشتر است و با توجه به میزان موارد ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی و مرگ در اثر آن در میان جوانانی که موضوع این پژوهش بودند، میزان افزایش این نوع سرطان‌ها بیشتر از این آمار است. ”

سایر عوامل خطر
پژوهشگران نتوانستند توضیح دهند که چرا فقط نیمی از ۱۲ نوع سرطان مرتبط با چاقی افزایش پیدا کرده است. در همین حال آن‌ها دریافتند که سرطان‌هایی که به سیگار کشیدن و انواع عفونت‌ها مربوط است، در میان جوانان کمتر شده است.

دکتر برندا بیرمن، از بیمارستان زنان در بوستون آمریکا به نشریه “سلامت عمومی لانست” گفت که احتمال این وجود دارد که به جز چاقی عوامل خطر دیگری هم وجود داشته باشد و تحقیقات بیشتری در این زمینه در حال انجام است.

او می‌گوید: “نکته مهم این است که تحقیقات جدید ضرورت و اهمیت مشاهده و بررسی بیشتر میزان همه‌گیری سرطان در میان جوانان را نشان می‌دهد. ”

چاقی باعث بروز چه نوع سرطان‌هایی می‌شود؟
به گفته محققان موسسه خیریه تحقیقات سرطان بریتانیا، چاقی، بعد از کشیدن سیگار و دخانیات، دومین عامل قابل پیشگیری ابتلا به سرطان است.

تحقیقات نشان میدهد که سرطان‌های روده، رحم، مری، کلیه، کبد، معده، کیسه صفرا، تخمدان‌ها، تیروئید، مولتی‌پل میلوما (نوعی سرطان خون) و نوعی سرطان پستان که زنان پس از یائسگی ممکن است به آن مبتلا شوند، انواعی هستند که به چاقی ارتباط دارند. پژوهش‌گران می‌گویند که هر قدر میزان اضافه وزن بیشتر باشد، خطر ابتلا به این نوع سرطان‌ها بیشتر است.

البته، چاقی فقط یکی از عوامل است، عوامل محیطی و ژنتیکی و برخی مسائل دیگر هم در میزان ابتلا به سرطان نقش دارند. همه کسانی که به این نوع سرطان‌ها مبتلا میشوند چاق نیستند و هر کسی هم که چاق باشد و اضافه وزن داشته باشد لزوما به این سرطان‌ها مبتلا نمی‌شود. به گفته پزشکان کم کردن حتی مقداری از وزن اضافی میتواند به کاهش میزان خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

چطور ممکن است چاقی به سرطان منجر شود؟
هنوز پرسش‌های بی‌پاسخ بسیاری برای پژوهشگران وجود دارد، اما در حال حاضر سه نظریه درباره ارتباط چاقی و سرطان وجود دارد.اینطور نیست که بافت اضافه چربی در بدن هیچ تاثیری نداشته باشد.

سلول‌های چربی به ذخیره انرژی کمک میکند، اما می‌تواند سیگنال‌های شیمیایی به سایر قسمت‌های بدن بفرستد. این سیگنال‌ها ممکن است به سلول‌ها فرمان دهند که سریعتر تقسیم شوند که این مساله فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار خواهد داد.
خلاصه اینکه:
سلول‌های چربی در بدن هورمون‌ها و فاکتور‌های رشد اضافه تولید می‌کنند.
فاکتور‌های رشد و هورمون‌ها به سلول‌های بدن فرمان می‌دهند که سریع‌تر تقسیم شوند.
این مساله احتمال تولید سلول‌های سرطانی و ایجاد توده سرطانی را در بدن بیشتر می‌کند.

منبع: فرادید

آیا رگه‌ های سفید گوجه فرنگی مضر است؟

جام جم آنلاین نوشت: رگه‌های سفید رنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست و مردم می‌توانند این محصولات را با اطمینان خاطر مصرف کنند.

دکتر محمد مهدی رزمجو افزود: ۱۸ محصول عمده کشاورزی تحت پایش مداوم سنجش سموم و کودهای شیمیایی و فلزات است و گوجه فرنگی یکی از این محصولات است.

وی اظهار کرد: رگه‌های سفید رنگ در گوجه فرنگی می‌تواند ناشی از کم و یا زیاد شدن نور، آبدهی نامناسب، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات کشاورزی در آزمایشگاه‌های معتبر علوم پزشکی کنترل و پایش می‌شود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذکر داده می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه عامه مردم تصور درستی از این موضوع ندارند از آن‌ها خواست تا به فضا سازی‌های مجازی و آنچه در شبکه‌های اجتماعی در این زمینه گفته می‌شود توجه نکنند.

وی اضافه کرد: این مباحث در باره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته می‌شود، اگر هندوانه پوک است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست و مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد.

رزمجو اضافه کرد: در آزمایشگاه‌های معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نمونه گیری از یک هزار و ۸۰۰ نوع فراورده کشاورزی انجام شده است که ۱۰ درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایش‌ها مستمر و همیشگی است و برای ۱۸ نوع محصول کشاورزی به صورت اجباری انجام می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: از جمله محصولات تولید شده در کشورمان که عدم انطباق بیشتری با استانداردها داشته در این بررسی‌ها مربوط به پیاز و سیب زمینی است، این محصولات در ۲ سال قبل عدم انطباق بیشتر و پارسال عدم انطباق کمتر داشته اند و امیدواریم امسال این عدم انطباق‌ها به صفر رسیده باشد.

۱۰ اشتباه نظافتی در منزل که باعث کثیف‌تر شدن خانه می‌شود

از یک پارچه برای تمیز کردن نقاط مختلف خانه استفاده نکنید. بعضی از خانم‌ها در جواب این نکته می‌گویند که پارچه را می‌شویند و دوباره استفاده می‌کنند، اما این کار میکروب‌ها را از بین نمی‌برد و شما کثیفی و آلودگی را از یک نقطه به نقطه‌ای دیگر منتقل می‌کنید. بهتر است برای گردگیری از حوله‌های کاغذی استفاده و یا یک پارچه میکروفایبر برای هر بخش از خانه تهیه کنید.
از غبار روب برای از بین گرد و خاک در خانه استفاده کنید. شما با این کار آن هارا از بین نمی‌برید بلکه در فضای بیشتری گرد و خاک را پخش می‌کنید. با توجه به سطحی که می‌خواهید تمیز کنید از حوله کاغذی یا پارچه‌های میکرو فایبر به همراه محلول ضد عفونی و تمیزکننده استفاده کنید.
اگر از جاروبرقی و یا هر وسیله دیگری که فیلتر دارد استفاده می‌کنید یادتان باشد قبل از هر بار استفاده کردن آن را تمیز کنید در غیر اینصورت توقع نداشته باشید که مکان تمیزی تحویل بگیرید. برای تمیز کردن فیلتر‌ها می‌توانید از جاروبرقی و یا حوله‌های کاغذی کمک بگیرید. نکته دیگر اینکه هراز گاهی کیسه جاروبرقی را خالی کنید و با این کار خانه تمیزتری داشته باشید.
هرچه دم دستتان کثیف است را در ماشین ظرفشویی نگذارید تا شسته شود و بعد هم شکایت کنید که چرا تمیز نشده اند. یادتان باشد ابزار‌های کوچک آشپزخانه مثل انواع چاقو‌های میوه خوری، سیرخرد کن، ظروفی که برجستگی دارند و… در ماشین ظرف شویی به خوبی تمیز نمی‌شوند.

بهترین کار برای تمیز شدن این ظروف استفاده از آب گرم و صابون است، می‌توانید برای دسترسی آسان به گوشه‌ها و فرورفتگی‌ها از فرچه و یا مسواک کمک بگیرید.
وقتی سرویس بهداشتی را تمیز کنید و مطمئنا از برس‌های مخصوص استفاده می‌کنید آن‌ها را خیس و مرطوب در جای خود نگذارید. این کار باعث پخش انواع میکروب‌ها و آلودگی در محیط می‌شود. وقتی کارتان تمام شد برس را خوب بشویید و خشک کنید.
یکی از رایج‌ترین کار‌ها که افراد در خانه به انجام ان عادت کردند ریختن زباله و غذا در سینک ظرفشویی است. اول اینکه برای اینکار یک سبد کوچک تهیه کنید و داخل سینک بگذارید. در مرحله بعد توجه داشته باشید که محیط مرطوب سینک به خودی خود باعث رشد انواع باکتری‌ها و میکروب‌ها می‌شود، پس هر هفته سینک را با مواد ضدعفونی کننده و یا جوش شیرین تمیز کنید.
یک اشتباه رایج در تمیز کردن خانه این است که اکثر خانم‌ها از پایین منزل شروع می‌کنند تا به بالا برسند. منظر این است که مثلا اول کف خانه و فرش را تمیز کنند بعد می‌روند سراغ پنجره‌ها و مبلمان و…. اما اصولی‌ترین کار این است که از بالای خانه شروع کنید. ابتدا پنجره‌ها را تمیز کنید، بعد صندلی‌ها و میز و مبلمان و در آخر، فرش و کف زمین.
هیچ وقت برای پاک کردن سطوح و وسایل چوپی و یا حتی شیشه ها، پاک کننده‌ها را به صورت مستقیم اسپری نکنید. اینکار باعث می‌شودذرات گرد و غبار با آن‌ها ترکیب و درنتیجه پس از پاک کردن، کثیف‌تر شوند. کار درست این است که محلول تمیز کننده را ابتدا روی پارچه و یا حوله‌های کاغذی اسپری و بعد سطوح را پاک کنید.
شستشوی مداوم لباس‌ها در ماشین لباس شویی باعث می‌شود پس از مدتی فضای ماشین بد بو شود و یا جرم بگیر بگیرد و به همین علت لباس‌های شما تمیز نشوند. سعی کنید حداقل ماهی یکبار با استفاده از مخلوط سرکه و جوش شیرین ماشین را تمیز کنید. به این صورت که این محلول را در ماشین بریزید و بگذارید یک ساعت ماشین کار کند. بعد از این کار واشری که روی در قرار دارد را نیز تمیز کنید.
برای تمیز کردن تخته گوشت آن را داخل ماشین ظرفشویی نگذارید. آب گرم و بخار سطح آن را از بین می‌برد. بهتر است تخته گوشت در محلول پراکسید هیدروژن یا محلول سفید کننده بگذارید و مطمئن باشید که تمیز می‌شود.

منبع: ان بی سی

به این دلایل چربی شکم به راحتی از بین نمی‌رود

آوای سلامت نوشت: یک تصور غلط و بسیار رایج این است که هدف قرار دادن عضلات شکم و انجام تمرینات ورزشی متمرکز بر روی این عضلات باعث از بین رفتن چربی شکمی می شود در حالی که به گفته متخصصان از بین بردن چربی شکمی نیاز به نظم و انضباط رژیم غذایی برای سوزاندن چربی و تمرینات قدرتی برای تمام بدن دارد نه فقط عضلات شکم.

در اینجا برخی از عادات غلط و تعجب آوری که اجازه نمی دهد چربی شکمی از بین برود، بیشتر معرفی شده است:

مصرف نوشیدنی های گازدار: مصرف هر گونه نوشیدنی گازدار که منجر به ایجاد نفخ شود، خود راهی برای افزایش چربی شکمی است. به طوری که افرادی که روزانه دو یا چند لیوان نوشابه گازدار می نوشند، اندازه دور کمرشان ۶ برابر بیشتر از کسانی است که از این نوشیدنی ها پرهیز می کنند.

مصرف غذاهای فراوری شده: هر گونه غذای فراوری شده از قبیل قند و چربی های اشباع، باید کنار گذاشته شود؛ اگر واقعا قصد کاهش وزن و از دست دادن چربی شکمی را دارید. غذهای فراوری شده حاوی مقادیر بالای سدیم هستند که منجر به احتباس مایعات در بدن می شوند. همچنین میزان چربی ترانس در هر وعده غذایی باید کمتر از ۰٫۵ گرم باشد در حالی که بسیاری مردم بیش از این میزان، چربی ترانس دریافت می کنند.

نوشیدن الکل: مصرف مشروبات الکلی به دلیل این که حاوی مقادیر زیادی قند است، خود باعث افزایش دور کمر و چاقی شکمی می شود.

پرهیز از ورزش های قلبی عروقی: این ورزش ها باید برای از بین بردن چربی اضافه شکم انجام شود. تمرینات قلبی عروقی یا هوازی به هر تمرین پیوسته ای که قلب شما را به فعالیت وادار کند، برای ۱۵ تا ۶۰ دقیقه ادامه یابد و گروه های بزرگ عضلانی شما را از قبیل: عضلات ساق، ران و باسن، درگیر کند (البته در بعضی از ورزش ها از قبیل شنا و اسکی کلیه عضلات بدن در گیر می شوند) گفته می شود. ورزش های معمول قلبی عروقی شامل پیاده روی، دویدن و دوچرخه سواری است. برای انجام این ورزش ها نیازی به عضویت در باشگاه های ورزشی نیست ولی گاهی استفاده از بعضی تجهیزات ورزشی دامنه انتخاب وسیع تری در اختیار شما قرار می دهد. اینها شامل انواع دستگاه های استپر، اسکی ثابت، تردمیل، روئینگ (پاروزنی) و… است.

غفلت از تمرینات قدرتی: بزرگترین تصور غلط این است که انجام تمرینات قلبی مهمتر از تمرینات قدرتی است. این در حالی است که تمرینات قدرتی سوخت و ساز بدن را با اضافه کردن عضله افزایش می دهد. هر چه بدن شما بیشتر عضلانی باشد، بیشتر کالری می سوزانید و بنابراین تمرینات قدرتی به اندازه تمرینات قلبی در اولویت انجام باشد.

پرهیز کامل از چربیها: یک رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع نشده از جمله آجیل، آووکادو، روغن زیتون و ماهی، برای جلوگیری از تجمع چربی در بدن مفید است و نباید به طور کامل از تمام چربی ها اجتناب کرد.

تجربه استرس مزمن: این حالت روانی خود عاملی برای افزایش وزن و افزایش ذخیره چربی شکمی است و آنهم به این دلیل که در حالت استرس به دلیل ترشح هورمون های کورتیزول و آدرنال، پرخوری بیشتر صورت می گیرد.

اجتناب از کربوهیدرات ها: اگر می خواهید چربی شکمی و یا چربی کلی بدن را از بین ببرید، باید گروه هایی از کربوهیدرات های پیچیده را به رژیم غذایی خود برای افزایش حجم عضلانی اضافه کنید. تقریبا ۴۵ تا ۶۵ درصد از کالری دریافتی شما باید از طریق کربوهیدرات های سالم باشد.

عدم دریافت پروتئین کافی: غذاهای غنی از پروتئین وزن شما را کنترل کرده و هورمون گرلین را که مرتبط با احساس سیری است، فعال نگه می دارد.

محرومیت از خواب: کمبود خواب و افزایش وزن، ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. از نظر علمی تایید شده است که ساعات کمتر خواب با افزایش سایز کمر در ارتباط است. محرومیت از خواب میل به مصرف غذاهای پرکالری و پردازش شده را افزایش می دهد و سوخت و ساز بدن را کم می کند.

اجتناب از نوشیدن چای سبز: اگر شما مشکل در از بین بردن چربی های دور کمر و شکم دارید، چای سبز بنوشید. این نوع چای حاوی آنتی اکسیدانی به نام کاتچین است که منجر به سوزاندن بیشتر چربی در طول ورزش می شود.

ایمنی بدن در برابر آلودگی‌های محیط‌ زیستی با مصرف سیر

متخصصان معتقدند مصرف سیر باید تبدیل به عادت روزانه شود زیرا این ماده غذایی می‌تواند با بیماری‌هایی که با آلودگی‌های محیط‌زیست در بدن ایجاد می‌شود، مبارزه کند.

به گزارش آنا، سیر یکی از مواد غذایی بسیار مقوی به‌حساب می‌آید و اگر آن را صبح‌ها قبل از خوردن صبحانه مصرف کنید به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک در بدن شما عمل می‌کند.

از سیر به‌عنوان ماده‌ای با خواص دارویی استفاده می‌شود. این ماده مغذی حاوی فولیک اسید ویتامین C و مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است هر چند ویتامین‌های گروه B را نیز در خود دارد.

پزشکان طب سنتی به بیمارانی که مشکل خونی دارند مصرف سیر را توصیه می‌کنند زیرا این ماده غذایی سبب تصفیه خون شده و سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد.

همچنین در درمان بیماری‌هایی مانند سل از سیر استفاده می‌شد؛ مصریان قدیم از سیر برای خوش‌رنگ شدن پوست و پاکی روده‌ها استفاده می‌کردند و از این گیاه نه‌چندان خوش‌بو برای مقابله با بیماری‌های دیفتری سیاه‌سرفه و خروسک استفاده می‌شد.

تسکین دندان‌درد، از بین بردن زگیل و سینوزیت مواردی هستند که سیر می‌تواند به از بین رفتن آن‌ها کمک کند.

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که سبب می‌شود مردم از سیر کمتر استفاده کنند بوی نامطبوع آن بعد از مصرف است اما خوردن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل می‌تواند بوی بد سیر را تا حدود زیادی از بین ببرد.

بسیاری از پزشکان طب سنتی معتقدند که باید سیر را به‌صورت عادت روزانه برای خود تبدیل کنید زیرا می‌تواند با انبوهی از بیماری‌ها که بر اثر دود ماشین و آلودگی محیط‌زیست ایجاد می‌شود مبارزه کند.

آیا دارچین به کاهش وزن کمک می کند؟

دارچین برای کمک به افراد دیابتی شناخته شده است. برخی از متخصصان بر این باورند که ترکیبات موجود در دارچین ترشح انسولین را بهبود می بخشند.

به گزارش سلامت نیوز، ادویه ها دارای طعم و رایحه های خوب هستند که در بین آنها دارچین یکی از محبوب ترین ها است. برای من بوی این ادویه مانند بوی خانه است. شاید به این خاطر که از آن برای تازه کردن هوای خانه استفاده می کنم. مادرم همیشه از خواص آن می گفت به همین علت عادت کردم هر روز صبح در چای یا قهوه مقداری از آن را بریزم. اما دارچین چه خواصی دارد؟

برای روشن شدن این موضوع با چند پزشک صحبت کردم. متوجه شدم پاسخ به این سوال خیلی واضح نیست. مجموعه ایده ها و مفاهیم فراوانی وجود دارد که می گویند خواص دارچین مانع التهاب، سرطان و دیابت می شود.

برخی پزشکان معتقدند که برای اثبات کامل این مزایا به آزمایش های جامع تر و بیشتری نیاز است. البته انجام چنین تحقیقاتی بسیار دشوار است. چون علاوه بر استفاده از دارچین باید نکات دیگری مانند سبک زندگی، ژنتیک و آنچه روی سلامت فرد تاثیر گذار هستند را در نظر داشت.

مزایای دارچین

برخی از مزایای دارچین با خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در آن ارتباط دارد. دارچین برای کمک به افراد دیابتی شناخته شده است. برخی از متخصصان بر این باورند که ترکیبات موجود در دارچین ترشح انسولین را بهبود می بخشند. دارچین برای مواردی دیگری مانند کاهش سطح گلوکز در بیماران دیابتی، بهبود فشار خون، بهبود علائم مولتیپل اسکلروز(MS) و کاهش کلسترول توصیه می شود.

چه مقدار دارچین استفاده کنیم؟

در روز، بیش تر از ۶ گرم دارچین مصرف نکنید. با وجود اینکه دارچین خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد خون دارد اما در برخی موارد ممکن است به کبد آسیب برساند. به همین دلیل اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید. بهتر است قبل از استفاده دارچین حتما با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این اگر آلرژی هم دارید، مصرف دارچین را قطع کنید. دارچین را به عنوان یک مکمل نه به عنوان جایگزین دارویی (مخصوصا برای بیماری دیابت ) به برنامه غذایی خود اضافه کنید. هیچ ادویه یا غذای جادویی وجود ندارد که تمام مشکلات را حل کند اما در مواردی مانند سبک زندگی سالم، استفاده از دارچین نقشی کمک کننده خواهد داشت. هرچقدر هم که مزایای آن کم باشد، اما اگر خواستید چای یا قهوه بنوشید مقداری دارچین به آن اضافه کنید.

آیا دارچین و عسل تاثیری بر لاغری دارند؟

وقتی صحبت از کاهش وزن باشد بسیاری به دنبال راه حل سریع برای نتیجه گرفتن هستند. همه می دانیم که بهترین راه حل برای رسیدن به کاهش وزن رژیم غذایی سالم و ورزش است اما آیا به غیر از این دو راهی جادویی وجود دارد یا خیر؟ یکی از داغ ترین ترندهای کاهش وزن، این روزها لاغری با دارچین و عسل است. افراد از این ترکیب در چای، غلات و یا دیگر غذاها به صورت مستقیم استفاده می کنند. اما آیا با خوردن عسل و دارچین وزن کم می کنید؟

خواص عسل

کلمه عسل با عشق، سرزندگی و سلامت در ارتباط است و خواص مفید فراوانی دارد. برای شروع، استفاده از عسل به صورت موضعی (مالیدن بر روی زخم) خاصیت آنتی میکروبی دارد، یعنی از عفونت های باکتریایی پیشگیری می کند و به خاطر ضخامت، pH پایین و آب اکسیژنه ای که توسط آنزیم هایش تولید می شود جلوی عفونت را می گیرد. تحقیقات نشان داده است که عسل در کاهش عفونت زخم ها اثرگذار است و برای بهبودی سوختگی بسیار مناسب است. علاوه بر اینها مانند برخی از داروها بدون نیاز به تجویز پزشک، برای جلوگیری از سرفه مفید است.

خواص دارچین

عطر و بوی دارچین شهرت تاریخی دارد و استفاده های زیادی از آن می شود. مصریان باستان برای مومیایی کردن اجساد از دارچین استفاده می کردند و در زمان امپراطوری روم دارچین ۱۵ برابر از نقره ارزشمندتر بود. دارچین همانند عسل خواص بسیار زیادی دارد. تحقیقات نشان دادند که دارچین خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی کننده دارد. دارچین دارای آنتی اکسیدان است که به التیام زخم کمک می کند و حتی فشار خون و کلسترول را پایین می آورد. در مورد دارچین و اثرش بر روی کاهش وزن (درست مانند عسل ) تحقیقات زیادی انجام نشده است.

آیا دارچین و عسل موجب کاهش وزن می شوند؟

ادعاهای لاغری با دارچین و عسل زیاد است اما تحقیقات بسیار کمی در این مورد انجام شده است، ولی برخی نتایج امیدوار کننده بوده است. در یک بررسی مشخص شد جایگزین کردن ساکارز با عسل از افزایش وزن پیشگیری می کند در حالی که بررسی دیگری نشان داد این کار هورمون های جلوگیری از اشتها را فعال می کند. اما هیچ تحقیقی ثابت نکرده است که عسل و دارچین موجب کاهش وزن می شوند.

احتیاط

دو نوع اصلی دارچین به نام های دارچین سیلان و دارچین کاسیا وجود دارد که هر کدام ترکیبات خاصی دارد. یکی از انواع رایج دارچین ( دارچین کاسیا ) نام دارد که مقدار زیادی کورامین دارد. کورامین در بسیاری از گیاهان یافت می شود و برای درمان ام اس یا احتباس آب (زمانی که آب رفته به بافت های بدن بیشتر از آب برگشته به خون باشد ) از آن استفاده می شود. متخصصان می گویند مصرف مقدار کمی کورامین ( بیش از دو هفته ) به کبد آسیب وارد می کند، مخصوصا در افرادی که از قبل بیماری کبدی دارند. آیا این بدان معناست که باید از دارچین پرهیز کنید؟ نه اما اگر دارچین را به صورت روزانه با عسل مصرف می کنید، مطمئن شوید از دارچین سیلان استفاده می کنید که مقدار کورامینش بسیار پایین تر است. دارچین پودر شده مشخص نیست از کدام نوع است اما برای اینکه مطمئن شوید از دارچین سیلان استفاده می کنید بهتر است آن را از فروشگاه های مخصوص ادویه جات خریداری کنید. لاغری با دارچین با اینکه بحث درباره خاصیت کاهش وزن عسل و دارچین است اما یک قاشق چای خوری عسل و یک دوم قاشق چای خوری دارچین درون یک فنجان چای سبز اگر تاثیری هم نداشته باشد، طعم خوبی که دارد!!